22.5. Gävlen kaikki T75-varmat voittivat, helmenä Mo Sjur (13 %), jonka kautta osui myös 11-kertoiminen suora pari

Gävlen jackpotista lohkeni tällä kertaa Voittolinjan asiakkaille vain alavoittoja, vaikka lähtökohdat olivat loistavat. Kaikki kolme varmaamme voittivat. Perustelimme ne näin:

T75-1/6 Van Gogh Z.S. (arvio 55 %) pystyy hyödyntämään juoksuradan paikkansa taitavan Per Lennartsonin käsissä. Hänellä on lähdön parhaat kuskilukemat ja Robert Berghillä vastaavasti valmentajista. Tällä hevosella Lennartson on voittanut kolmesti neljästä yrittämällä. Ruuna menee ennakkotietojen mukaan avojaloin, mikä lasketaan plussaksi. Keulasta Van Gogh Z.S. tuskin tätä lähtöä häviäisi, vaikka onkin ensimmäistä kertaa mukana hopeadivisioonassa. Paljon kovempiakin silverin lähtöjä on nähty.

T75-4/8 Mo Sjur (27 %) on mielestämme jäänyt peleissä liikaa suosikkien 2 Ulvsåsenin ja 15 Ardin varjoon. Ne ovat kyllä lahjakkaita sekä vauhdikkaita menijöitä, mutta molempien yllä leijuu myös jonkinlainen laukkariski. Kokeilemme paljon vähemmän pelattua Mo Sjuria ideavarmana. Oriin viime reissu meni kovin raskaaksi, joten pronssi oli ihan ok tulos. Nyt viisivuotiaalta otetaan etukengät pois, joka on aiemmin ollut selvä etu. Valmentajan mukaan kaikki on ollut treenissä hyvin ja hän odottaa suojatiltaan hyvää esitystä.

T75-7/7 Admiral As (48 %) on todellinen luokkahevonen. Se on juossut kivikovissa ikäluokkalähdöissä ja viime vuonna se ahdisteli jopa Ecurie D:tä. Vyöllä on myöskin tämän radan eli Gävlen rataennätys. Admiral As palaa tauolta (ja siksi varmistamme sen isommassa systeemissä), mutta se on voittanut monta kertaa suoraan paussiltakin, joten sitä pitää käsitellä heti selvänä suosikkina. Ruuna voi edetä ulkoakin nopeasti piikkiin, varsinkin jos 6 Axel Ruda nappaa ekat keulat.

Kaventaminen väärässä paikassa esti päävoiton, mutta päivän suora pari pelasti paljon. Ulvsåsen – Mo Sjur maksoi peräti 11,17-kertaa, kun kerroinrajamme oli vain 4,50.

Kari Linnan Veikkaus-ryhmälleen tekemään kimppaan osui yli kymppitonnin arvoinen 50 osaan jaettu täysosuma. Karin ryhmän kutsulinkki on https://www.veikkaus.fi/kutsu/3fe0e74.