27.9. STORMYSKY (15 %) Vermon huima näkemysvarma

STORMYSKY (15 %) oli Vermon ravien pääideamme. Hannu Torvisen ajokki oli T65-varmamme, T4-ankkuri, duo-piikki ja pelikohteemme.
Paras tili tehtiin päivän duolla, jossa panos saatiin liki 8-kertaisesti takaisin:
Duo, Stormysky – Exuberance (12,29) 65 % pelistä.

Kengittä juokseva 3 Stormysky huima näkemysvarma
Isokengän yliarvostettu suosikki on 2 Twigs Voici. Mainio tamma loistopaikalla, mutta sekään ei takaa voittoa. Tämä kisa on kuitenkin valmistelua lauantain Tammavaltikkaan. Tämä menijä on parhaimmillaan tiheällä starttivälillä, joten isolla todennäköisyydellä Pekka Korven ajokki on lauantain startissa parempi kuin tänään. Lisäksi piikkipaikalle pääsykään ei ole varmaa.
Pelimielessä lähdön ehdoton helmi on 3 Stormysky. Ruuna tekee selkeästi parhaat juoksunsa keulapaikalta tai vähintään johtavan takaa. Muiden takana se ei mene oikein mihinkään ja se selittää viime starttien vaisut sijoitukset. Lähtöpaikat ovat viime kisoissa olleet vastaan. Taulussa näkyy yksi voitto ja kakkonen. Niissä kisoissa se pääsi keulaan ja johtavan taakse. Vastaavaan on tänäänkin saumaa. Twigs Voicin lähtönopeus on vaihdellut, joten lujaa lähtevä Stormysky voi parhaassa tapauksessa päästä siitä ohi ja piikistä Hannu Torvisen ajokki olisi tosi vahvoilla. Toinen vaihtoehto on päästä keulan peesiin. Siitäkin se pystyisi pitkälle. Lappeen kisaan ideahevosemme tuli kuukauden tauolta ja lyhyt starttiväli on nyt selkeä plussa. Lisäksi mielenkiintoinen balanssimuutos, kun Stormyskylta riisutaan tänään kaikki kengät pois. Sekin tuonee lisäpotkua. Ruunaa pitää tänään yrittää. Pitkävedossa ruuna tarjosi päivällä hurjaa ylikerrointa 9,00. Arviomme Stormyskylle on 22 %.
Juuso Holttinen: ”Kaikki on kyllä hevosella hienosti ja kunto on hyvä. Keulapaikka olisi ollut meille tosi tärkeä, mutta Pekan hevosesta ei välttämättä päästä ohi. Kengät otetaan pois, jenkit perään ja vetolaput, eli kaikki oljenkorret kyllä kokeillaan.”